Haberler

Black Sea Rheumatology Meeting, 12-15 May 2022, Georgia Batumi

18.05.2022

2020 yılında Türkiye Romatoloji Derneği tarafından oluşturulan toplantı içeriği ile Karadeniz ülkelerinden romatolojiye ilgi duyan klinisyenler ve bilim adamları arasında bilimsel köprüler kurmayı ve gelecekteki ortak çalışmaları teşvik etme fikri ile oluşan “Black Sea Rheumatology Meeting” 12-15 Mayıs tarihlerinde Gürcistan Romatoloji Derneği ev sahipliğinde Batum’da gerçekleştiridi. Maalesef Ukrayna Romatoloji Derneği toplantı platformuna dahil olmasına rağmen mevcut olumsuz şartlardan dolayı katılım sağlayamadı.

Bu bilimsel programda temel ve klinik araştırmaların yanı sıra yaygın ve bölgesel romatizmal hastalıkların tedavisine yönelik oturumlar yer aldı. Ayrıca sözlü sunumlar ve tartışmalar gerçekleştirildi. 

Yüz yüze katılım ve online katılımcıların yer aldığı toplantımızda 200 kişilik bir katılım gerçekleşti, Avrupa Romatoloji Derneği (EULAR) EMEUNET (Avrupa'da ve ötesinde romatoloji alanında çalışan genç romatologlar ve araştırmacılar ağı) temsilcileri, Türkiye Romatoloji Derneği-TRD Genç Romatologlar standları ile katılımda bulundular.

Bu toplantının düzenlenmesindeki paha biçilmez işbirliklerinden dolayı Gürcistan'dan meslektaşlarımıza ve Gürcistan Romatoloji Derneği'ne en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

Ayrıca Romanya Romatoloji Derneği ve Ukrayna Romatoloji Derneği’ne desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.

Ve tabi ki verdikleri destekler için ilaç endüstrisine, başarılı organizasyonu için DEvent firmasına da teşekkürlerimizi sunarız.